Upptäckarsegling 2022

Datum:

1/7 – 3/7 2022

Deltagare:

18 Upptäckare

7 Ledare och en assistent

Båtar:

Två Liljor
Q-ling
Bris

Distans:

20nm

Äntligen dags för weekendsegling!
8 glada Upptäckare samlades på lokalen på fredagen för att förbereda båtarna och göra allt klart för avfärd på lördag morgon. Fantastiska grillspett och potatis i ugnen fixades till middagen. Sen blev det en film innan läggdags. Scouterna sov i våra avantis första natten.

Lördag morgon blev det en snabb fruckost och fixade av lunch som vi kunde äta på sjön. Vi kom iväg runt 10.30 tiden och satta kurs mot Vens södra udde. 

Fint väder och lagom med vind gjorde att vi lyxade till det med en lunchpaus utanför Bäckviken med bad för dom som ville.

Framme i Rungsted bled det snabbt matlagning då alla var hungriga. Köttbullar och makaroner på trangia kök är alltid gott. Samt lite rester av gårdagens grillspett för dom som var extra hungriga.

När vi ändå lagade mat på gasolköken passade vi på att alla lärde sig hur man använder som så dom förtjänade sina nya fina märke!

Efter maten blev det et svalkande dopp och sen glass på kajen med tillhörande titta på fina segelbåtar promenad i hamnen.

Natten tillbringade i Bris. Våra Scouter klämde in sig i Bris och sov som stockar hela natten!

Efter frukost och morgon dopp var det dags för hemfärd. Det blåste på ordentligt och vi susade över sundet i över 5 knop!
Härlig segling och fint väder.
Efter hemkomsten var det dags att städa ur båtarna och avsluta. Dom som förtjänat sina nya märke fick dom sen avslitade vi med en Gorika som vanligt!

Tack till alla scouterna och dom inlånade ledarna som hjälpt till att göra detta möjligt!

Segling

Kamratskap

Mognad