Sommarläger 2020

Datum:

5/8 – 6/8 2020

Deltagare:

15 Spårare
5 Upptäckare

14 Ledare

Båtar:

Två Liljor
Q-ling
Bris
Brus
Storm
Optimistjollarna

Äntligen var det dags för årets sommarläger på lokalen. Tanken var från början att vi skulle till Blekinge på ett stort sjöscoutläger. Men nu blev det inte så. Vi har fantastiska lokaler och båtar så det går ingen nöd på oss. 

Äventyrarna och Utmanarna har redan varit ute på sina veckoseglingar så på sommarlägret fick Spårare och Upptäckare komma och segla. Råå bjöd på sin bästa sida! Fantastiskt väder och glada scouter. Dock kunde det ha varit lite mer vind. 

Dag ett började med jolle samt storbåtssegling. Då det var riktigt lungt kunde även jollarna gå ut utanför hamnen. Efter lunch var det byta så dom som seglat jolle fick prova på dom stora båtarna. Två Liljor och Q-ling gled runt ute på sundet i några timmar. Fortfarande ganska lite vind. Men så länge det är sol i sittbrunnen är det ingen som klagar.

Till middag tog vi fram stora grillen och grillade en hel del kött. Trötta scouter satt på vallen och åt i eftermiddagssolen.

Sen var det dags för Spårarna att åka hem för kvällen. Upptäckarna samd sista års Spårare stannade kvar för den obligatoriska biokvällen. Popkorn och SOS. Mycket bra och lärorik film för våra scouter.

Utöver dom vuxna ledarna har vi även en del scouter som hjälper till på dom mindre avdelningarna. Dom bjöd på fin underhållning när dom skulle testa våra nya Optimistjollar.
Tack till Tindra och Viktor för årets plask!

Dag två inleddes med ännu mindre vind. Men då kan man med fördel åka ut och bada. Hela lägret tog sig ut och badade några timmar. Skönt i vattnet och massor med lek. Vi passade även på att öva på att bärga ett ankare som lossnade. 

Råå hamnförening ställde som vanligt upp med sin fantastiska brygga så seglingen gick smidigt.

På eftermiddagen gav vi oss ut på segling igen. Inte mycket vind men några turer blev det innan det var dags att segla in och avsluta för i år. Glada och trötta fixade vi till båtarna och låste lokalerna. Stort tack till alla scouter och alla ledare som gör detta möjligt. 

Segling

Kamratskap

Mognad