Äventyrarsegling 2020

Datum:

11/9 – 13/9 2020

Deltagare:

6 Roverscouter

Roveravdelningen hade helgen den 11-13 september aktivitetshelg i skogarna kring Ljungbyhed. På schemat stod bland annat terrängkörning, lerduveskytte och deltagande i kårens traditionsenliga kick-off. Med på arrangemanget var sex hugade scouter från +19-avdelningen. 

Helgen började med inköp av snacks och pizza fredag kväll i metropolen Ljungbyhed och följdes av poolbad och mys på stugans uteplats. Långa och givande samtal om scoutingens vara och icke vara under kvällen medförde sen läggning. 01:00 var klockan när huvuden mötte kuddar.

Under lördagen sammanstrålade man med kårens kick-off som på grund av COVID i år hölls via videolänk. Under 5 timmar stöttes och blöttes kårens framtid i intensiva diskussioner.

Efter avslutad kick-off och en välbehövd lunch, “Färs och tomatsoppa”, riggades lerduveskyttet. En fullträff i programmet! När ammunitionen och duvorna var slut togs det en tur med bandvagn i skogen kring stugan.

Man fick även möjlighet att prova på att köra “Terrängbil 11” på utstakad terrängbana i skogen. Krävande men fruktansvärt roligt!

Efter energikrävande skogsfärder hjälptes laget åt att tillaga middag. På menyn stod vildsvinslår, kantarellsås och klyftpotatis. Som efterrätt bjöds blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås. Även denna kväll badades det, men nu i vedeldad tunna.

Söndagsmorgonen användes för att städa stugan och faciliteterna runt omkring. Området lämnades strax innan lunch av ett gäng trötta men nöjda scouter.

Segling

Kamratskap

Mognad